top of page

ילדים

Beach Deck

סושי

חומרים:
2כוסות אורז יפני עגול לסושי
4 כוסות מים
6 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות
אבוקדו, חתוך לרצועות דקות
גמבה, חתוכה לרצועות קצת דקות
חב' אצות נורי
תוספות:
קצת סויה
קצת וואסאבי
ג'ינג'ר כבוש
הכנה:
לפני הבישול מומלץ לסנן ולשטוף את האורז.
שמים את האורז המסונן בסיר, מוסיפים את המים, ומבשלים על להבה גבוהה.
כאשר המים מתחילים לבעבע, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
את החומץ עושים בינתיים: שמים במחבת קטנה את החומץ, הסוכר, והמלח, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
לאחר שהאורז מוכן, מוסיפים אליו את תערובת החומץ עוד כשהוא חם, כדי שיהיה קל לערבב, מקררים.
אחר שהאורז מתקרר מתחילים בעבודת הגלגול:
שמים את המחצלת על משטח העבודה כאשר הצד העגול שלה כלפי מטה, שמים מעל את אצת הנורי לרוחבה כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה, מורחים שני שליש מהאצה בשכבה די עבה של אורז, שמים בשטח הפנימי של האורז (הצד שקרוב אליכם), כמה רצועות של מלפפון, גזר, אבוקדו, וגמבה, בצידי האצה היבשה שמים מעט מים, ומגלגלים.
למי שאין מחצלת יכול עם הידיים, למי שיש צריך להתחיל בצורת גלגול, וכאשר המחצלת מתחילה להיכנס לרול מוציאים אותו וממשיכים לגלגל עם המחצלת ומהדקים את הרול.
חותכים את הרול לרוחבו לסושים קטנים , ומגישים עם התוספות.

bottom of page