top of page

מלוחים

Beach Deck

מג'דרה- תבשיל אורז ועדשים


מג'דרה היא תבשיל ים תיכוני של אורז, עדשים ובצל מטוגן. מג'דרה פשוטה להכנה, טעימה מאוד, ועשירה בערכים תזונתיים. שילוב הדגנים והקטניות יוצר חלבון מלא בריא מהצומח.
חומרים:
1 כוס עדשים
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
2 כוסות אורז( עדיף בסמטי)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
משרים עדשים לכמה שעות 3-4 , מסנננים.
בסיר שמים מעט שמן זית מטגנים בו את הבצל עד להשחמה קלה , מוסיפים את זרעי הכוסברה ואח"כ את
העדשים הפלפל , הכמון .מוסיפים מים מעל העדשים ומבשלים כ- 10-15 דקות.
בסיר נפרד מבשלים את האורז ששטפנו מראש על 2 כוסות אורז מוסיפים 3 כוסות מים,1 כפית מלח.
אחרי שהעדשים התרככו , מוסיפים אותם לאורז ומערבבים.
ניתן לבשל את העדשים כמו בהסבר הקודם אחרי שמתרככות מעט להוסיף את האורז והתבלינים ולבשל יחד.

bottom of page