top of page

מתוקים

Beach Deck

טארט שסק

500 גר' שסק (כ-25 יחידות גדולות)
סוכר חום לזרייה
1½ כוסות קמח מלא
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
קורט מלח
½ כוס סוכר חום + מעט סוכר לזרייה
1 תפוח מגורר
2 כפות גדושות חמאת שקדים
לזיגוג:
1 כף סילאן מומס במעט מים רותחים
ההכנה:
השסק – שוטפים את השסק מהאבק, חוצים ומנקים את חלקו הפנימי. מתקבלות סירות, שבתוכן זורים מעט סוכר חום.
הבצק – מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את התפוח וחמאת השקדים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק בתבנית ומסדרים עליו את הפירות כשהצד החתוך פונה כלפי מטה. אופים ב-200 מעלות למשך כ-20 דקות.
אחרי שהמאפה הצטנן, מורחים עליו בעזרת מברשת את זיגוג הסילאן.
לגיוון: אפשר להחליף את השסק בפירות חמצמצים אחרים, למשל שזיף או משמש (בקיץ). אפשר כמובן להשתמש בסוכר לבן ובקמח לבן. את הזיגוג אפשר לעשות גם עם ריבה כמו ריבת משמש או ריבת שסק

bottom of page