top of page

ממרח אריסה
חומרים:
3 חב' של צ'ילי טרי ( בערך 15 יח')
2 גמבות אדומות
5 שיני שום קלופות
½ כוס שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
שמים את הצ'ילי והגמבות לקלייה בתנור כ- 40 דקות ,מצננים ומקלפים את הקליפות.
קולים גם את זרעי כמון והכוסברה במחבת לכמה דקות , לא לשרוף, לצנן ולטחון.
שמים הכל במעבד מזון עם השום , הלימון והתבלינים , טוחנים למקם משחתי אם צריך
מוסיפים מעט שמן זית.
שומרים עד חודש בצנצנת מעוקרת במקרר כשמעל מעט שמן זית לשמירה.
bottom of page


