top of page
Beach Deck

סלסת עגבניות צלויות

חומרים:
4-6 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לרבעים
2 בצלים סגולים בינוניים קלופים וחתוכים לשמיניות
4 שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית כמון
1/2 צרור פטרוזיליה (ללא הגבעולים העבים)
1/2 צרור כוסברה (ללא הגבעולים העבים)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מפזרים בצל ושום בתבנית, מניחים עליהם עגבניות (כך שיסתירו אותם)
ומפזרים על הכל חצי מכמות שמן הזית ו-1/2 כפית מלח ים אטלנטי.
צולים 30 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנפחן והבצל מתרכך. מצננים.
מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומלח הים וכן כמון,
פטרוזיליה וכוסברה. טוחנים בפולסים לקבלת סלסה במרקם גס.
שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר כשמעל מעט שמן זית לשמירה.

bottom of page